Schulting kijkt uit naar vakantie, Knegt blij met bronzen plak

Schulting kijkt uit naar vakantie, Knegt blij met bronzen plak
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Met twee medailles op de slotdag eindigden de wereldkampioenschappen shorttrack nog redelijk succesvol voor de Nederlandse ploeg. Maar over drie dagen gemeten vielen de resultaten toch tegen. Suzanne Schulting was in aanloop naar de WK in Montreal enkele dagen ziek en kwam daardoor individueel niet verder dan één B-finale.

Op de 1.000 meter, de afstand waarop Schulting olympisch kampioene is, bleek de kwartfinale zelfs al het eindstation. “Ik ben op dit moment niet goed genoeg”, zegt een teleurgestelde Schulting.

“Het was een lastige rit waarin hard werd gereden. Als je niet honderd procent fit bent, kosten de inhaalacties heel veel kracht. Ik voelde dat ik niet zo sterk als normaal was en dan is het wel heel moeilijk om de 1.000 meter door te komen met alle tempowisselingen.”

Het zilver op de aflossing vergoedde veel voor Schulting en datzelfde gold voor Yara van Kerkhof. Zij kon in het individuele toernooi niet boven zichzelf uitstijgen. “Die medaille is heel fijn. We denken al een paar jaar dat we het kunnen, maar halen het steeds net niet. Ik ben blij dat we na de olympische medaille (brons, red.) hier ook zilver kunnen pakken.”

Het shorttrackskizoen zit erop en daar zijn beide vrouwen niet rouwig om. “Ik ben blij dat alle stress en druk van mijn schouders zijn”, zegt Van Kerkhof.

Schulting: “Het was een krankzinnig seizoen, ik ben blij dat we vakantie hebben. Nu kan ik rusten en genieten, daar kijk ik erg naar uit.”

Ook voor Sjinkie Knegt verliep het toernooi in Montreal niet bepaald naar wens. Op de relay greep de Fries met zijn teamgenoten naast de medailles en in het individuele toernooi reed hij maar één A-finale. Op de 1.000 meter veroverde hij het brons.

“Daar ben ik zeker blij mee, want het was een zwaarbevochten medaille. Als je het hele weekend achter de feiten aanloopt, mag je best blij zijn met brons op de 1.000 meter.”

“Ik kwam steeds net tekort, dat is wel balen”, vervolgt Knegt. “Het gaat in je hoofd zitten, maar ik kon het vandaag goed opzij zetten. Dit WK was niet wat ik ervan gehoopt had. Het was een zwaar en lang seizoen, ik ben blij dat het erop zit.”

‘Alle energie eruit geperst’

Bondscoach Jeroen Otter slaakt een diepe zucht. “We hebben alle energie eruit geperst. Dan is het nog heel mooi dat de vrouwen met zilver naar huis gaan, ze hebben laten zien dat ze op het podium thuishoren.”

“Maar Sjinkie had wat meer moeten doen dan die ene bronzen medaille. Maar als je niet honderd procent topt bent, is het heel moeilijk in de topvijf te eindigen, dat is vandaag maar weer gebleken.”

Last van post-olympisch vermoeidheid mag het excuus niet zijn, volgens Otter. “De Zuid-Koreanen reden goed, een aantal Chinezen ook. Maar het is wel de oorzaak, al neemt het niet weg dat we niet optimaal naar dit toernooi toegewerkt hebben.”

Otter benadrukt hoe lang het seizoen is geweest. “We hebben de eerste wereldbekers al in september gereden, toen moest de rijders zich al plaatsen voor de Spelen. Daarvoor reden we in Nederland al wedstrijden. Nu zitten we in de derde week van maart en er is weinig ruimte geweest om bij te komen.”

Ithzak de Laat toonde zich schuldbewust na de vierde plaats op de aflossing. “Ik heb de negatieve lijn doorgezet”, zegt De Laat, die in het individuele toernooi genoegen moest nemen met één kwartfinaleplaats.

“Ik heb denk ik maar één rit goed gereden en dat is op de WK niet goed. Dit was de Ithzak van één, twee jaar geleden. Het is jammer dat het seizoen zo zuur moet eindigen.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com