Schippers naar vierde plaats op 100 meter in Lausanne

Schippers naar vierde plaats op 100 meter in Lausanne
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Dafne Schippers is bij de Diamond League-wedstrijd in Lausanne op de 100 meter op de vierde plaats blijven steken. De nummer drie van de WK vorig jaar finishte in 11,02, slechts eenhonderdste van een tel boven haar beste tijd dit seizoen.

Marie-Josée Ta Lou, die met 10,85 de wereldranglijst in 2018 aanvoert, was in Lausanne de snelste. De atlete uit Ivoorkust won in 10,90. Ze was aanmerkelijk sneller dan olympisch kampioene Elaine Thompson, die als nummer twee 10,99 noteerde.

Voorbereiding EK

Schippers bereidt zich voor op de Europese titelstrijd, in augustus in Berlijn. Dit seizoen kwam ze in Eugene op de 100 meter tot 11,01. In Lausanne zat ze in baan drie naast Thompson, de olympische kampioene. Haar start was redelijk, maar de echte versnelling in het tweede deel van de race bleef uit. Ook de Amerikaanse Jenna Prandini bleef met 11,00 Schippers voor.

Jamile Samuel liep in Lausanne de 200 meter, die donderdagavond niet als onderdeel van het Diamond League-programma gold. De Nederlandse, die afgelopen weekeinde in Parijs al een persoonlijk record van 22,63 seconden had neergezet, finishte na een goede race vanuit baan twee als tweede in 22,68.

Alleen de Amerikaanse Gabrielle Thomas was sneller: 22,47. Samuel hield wel de Jamaicaanse Shericka Jackson (22,84) achter zich. Jackson won zaterdag in Parijs nog in 22,05, wat voor haar een persoonlijk record was.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com