Rutte benadrukt belang NSS-top

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

“Een top over de dreiging van een nucleaire aanval is belangrijk. Iedereen heeft met dit onderwerp te maken.” Dit heeft premier Rutte gezegd tijdens een persconferentie voorafgaand aan de NSS-top in Den Haag. Volgens Rutte is de kans klein dat nucleair materiaal in handen valt van terroristen, maar als het gebeurt, zijn volgens hem de gevolgen niet te overzien.

Rutte benadrukte dat nucleair materiaal vooral veel voordelen heeft. “Het wordt gebruikt bij de behandeling van kanker, maar het gaat mis als terroristen erover beschikken”, zei hij.

Rutte zei verder dat hij er trots op is dat Nederland deze top mag organiseren.

Snelwegen

Om 16.00 uur zijn de snelwegen tussen Schiphol en Den Haag dichtgegaan om de deelnemers aan de top veilig te kunnen vervoeren. Ook andere snelwegen in de Randstad worden vanwege de nucleaire top in Den Haag helemaal of gedeeltelijk afgesloten.

Schiphol

Sommige wereldleiders zijn vandaag al aangekomen op Schiphol. Onder hen zijn president Gül van Turkije, de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye en premier Abe van Japan. Abe brengt vandaag nog een bezoek aan het Anne Frank Huis in Amsterdam. President Xi van China is ook al in Nederland; hij heeft zijn komst naar de top in Den Haag gecombineerd met een staatsbezoek.

Poetin

Aan de NSS-top doen 53 staatshoofden en regeringsleiders mee en ook vier vertegenwoordigers van internationale organisaties. President Poetin is er niet bij; hij stuurt minister Lavrov van Buitenlandse Zaken.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com