Russen lachen om sancties

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De sancties van de Europese Unie en de VS lijken weinig indruk te maken op de Russen. Enkele mensen die op de zwarte lijst zijn gezet, reageren laconiek op de maatregel.

“Kameraad Obama, hoe zit het als je nooit een bankrekening of bezit in het buitenland hebt gehad?”, vraagt vicepremier Rogozin zich retorisch af op Twitter. Hij voegde eraan toe dat “deze lijst zeker is opgesteld door een grapjas”.

De VS kondigde gisteren aan dat elf Russen en Oekraïners een reisverbod krijgen en hun tegoeden zullen worden bevroren. De EU maakte later bekend 21 mensen op een zwarte lijst te zetten, onder meer hooggeplaatste militairen, de premier van de Krim en adviseurs van Poetin.

Eer

Vladislav Soerkov, die vanwege zijn macht bekendstaat als “de grijze kardinaal van het Kremlin”, noemt het een eer om op de lijst te staan. “Het enige dat me interesseert in de VS zijn Tupac Shakur, Allen Ginsberg en Jackson Pollock. Ik heb er geen bankrekeningen en hoef geen visum. Ik verlies hier niets op.”

De Russische beurs reageerde ronduit opgelucht op de aard van de sancties en sloot met een aanzienlijke winst. Blijkbaar had men daar ergere maatregelen verwacht. Zo zijn op de lijsten van de VS en de EU geen belangrijke zakenmensen opgenomen met veel bezit in het buitenland.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com