Rusland: troepen bij Oekraïne weg

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Rusland trekt een deel van zijn militairen terug van de grens met Oekraïne. Dat melden Russische staatsmedia op basis van informatie van het ministerie van Defensie. Het is niet duidelijk of zich nog meer troepen terugtrekken.

Eerder op de dag meldde de interim-regering van Oekraïne al dat het erop leek dat de Russen zich terugtrokken uit het grensgebied.

Bataljon

De Russische staatsmedia melden nu dat een bataljon infanterie is weggehaald. Zo’n bataljon is een eenheid van 400 tot 2000 man.

Correspondent David Jan Godfroid zegt dat het onduidelijk is wat het bataljon daar deed. “De Russen hebben steeds gezegd dat er een militaire oefening werd gehouden en dat de regering geen plannen heeft om Oekraïne binnen te vallen.”

Invasie

De EU en de NAVO daarentegen zeggen dat de Russen mogelijk een invasie voorbereiden. “Feit is nu wel dat Russische manschappen uit de grensregio weggaan”, zegt Godfroid.

De Amerikaanse minister Kerry zei gisteren dat terugtrekking van de troepen een voorwaarde is voor een oplossing van de crisis in Oekraïne. De Duitse minister Steinmeier reageert blij op de gedeeltelijke terugtrekking. Volgens hem lijkt dit een klein signaal van ontspanning te zijn.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com