Rode Duivels ‘fier’ en emotioneel na historische winst

Rode Duivels ‘fier’ en emotioneel na historische winst
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Na zaterdag zijn nog slechts vier landen in de race om de wereldtitel. En na de benauwde, maar knappe 2-1 winst op Brazilië is België één van die vier. Dat zorgt voor euforie bij de Rode Duivels.

“Ongelooflijk. Hier heb ik als kleine jongen van gedroomd”, glimt Toby Alderweireld van trots. “Het is ontzettend emotioneel dat we als klein land een grootmacht als Brazilië kunnen uitschakelen.”

Zijn coach Roberto Martínez sluit zich daarbij aan. “Dit is heel speciaal. Dit wordt een heel mooie herinnering voor de spelers en de fans. Ik ben nog nooit zo trots geweest.”

Te moe om te juichen

De historische winst kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand. De Belgen moesten dieper gaan dan ooit om Brazilië in de slotfase van de gelijkmaker af te houden.

En dat was te merken tijdens de feestelijkheden na afloop. “Ik ben supergelukkig, maar ook helemaal kapot”, verzucht Vertonghen. “Ik kan bijna niet meer op mijn benen staan. We wilden eigenlijk op de banken staan in de kleedkamer, maar dat lukte niet.”

Doelpuntenmaker Kevin de Bruyne is niet minder trots op het bereiken van de halve finales, maar hij spreekt anders dan Alderweireld niet van een jongensdroom. “Nee, want ik droom van de wereldtitel.”

“Al is dit ook al heel mooi. Men heeft lang gewacht op zo’n prestatie tegen een topland en ik ben er heel fier op dat het gelukt is.”

Bewijsdrang

Dat zegt De Bruyne niet zomaar. Hij en zijn teamgenoten hebben vaak moeten horen dat het tijd wordt om al het aanwezige talent eens om te zetten in een groots resultaat.

Alderweireld legt uit: “Iedereen noemt ons de gouden generatie. Dat brengt veel druk met zich mee. Maar vandaag hebben we het bewezen.”

Ook bij Thibaut Courtois blijkt een vergelijkbare bewijsdrang te leven. De doelman kreeg afgelopen seizoen wat kritiek te verwerken, maar verrichtte tegen Brazilië enkele goede reddingen en voorkwam in de slotminuut op prachtige wijze de gelijkmaker van Neymar.

“Dat zijn mooie momenten. Ik ben in topvorm en zie het als payback time op de kritiek die ik in maart heb gekregen na een slechte wedstrijd tegen Barcelona.”

Volgende halte: Frankrijk

In de halve finales wacht Frankrijk. Die wedstrijd is dinsdag al, maar kort na de uitschakeling van Brazilië waren de Belgen daar nog nauwelijks mee bezig.

Vertonghen: “Vooraf had ik Frankrijk al ingeschat als topfavoriet. Zij hebben alles: kracht, snelheid en ervaring. Maar eerlijk gezegd is het moeilijk om nu al vooruit te kijken.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com