“Ricciardo geeft Vettel een tik”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De polepostion van Lewis Hamilton bij de grand prix Australië mag geen grote verrassing worden genoemd. Des de opvallender is de naam van de Australiër Daniel Ricciardo.

De opvolger van de gestopte Mark Webber bij Red Bull noteerde verrassend de tweede kwalificatietijd. Volgens autocoureur Tom Coronel is de topnotering van Ricciardio geen toevalstreffer. “Hij laat het meteen zien en geeft Sebastian Vettel een tik op zijn neus.”

“Al veel gewonnen”

“Ricciardo komt uit de kweekvijver van Red Bull-Renault. Ze pikken gewoon de beste eruit en Ricciardo kwam bovendrijven. Hij heeft in de vorige raceklasses waarin hij uitkwam, bijna alles gewonnen wat er te winnen viel. Nu laat hij het meteen in de Formule 1 zien. Hij heeft zijn strepen dus wel verdiend”, legt Coronel uit.

Nog opvallender is dat de 24-jarige Ricciardo ruim voor teamgenoot en regerend wereldkampioen Vettel (twaalfde tijd) start. “Hij rijdt dit seizoen gewoon nog in de schaduw van Vettel”, verzekert Coronel. “Maar het is leuk dat hij zich nu al laat gelden. Vettel voelt ook dat zijn nieuwe ploeggenoot wel wat kan.”

Drie energiebronnen

Het team van Mercedes lijkt met de eerste (Hamilton) en derde tijd (Nico Rosberg) de zaken goed op orde te hebben. “Mercedes lijkt de beste combinatie te hebben gevonden tussen de drie energiebronnen die een F1-auto dit seizoen heeft: de turbo, de motor en het KERS-systeem.”

“Vergaande conclusies kun je nog niet trekken, maar Mercedes heeft wel de toon gezet”, aldus Coronel, die reikhalzend naar de eerste race in Melbourne uitkijkt. “Ik vind het zo mooi dat de FIA een ommezwaai in de regels heeft gemaakt. Ieder team moet weer op nul beginnen en vooral het tactische aspect wordt belangrijk.”

“Ferrari super-underdog”

En Ferrari? Dat is volgens Coronel altijd weer een kandidaat voor de wereldtitel. “Beschouw dat team als de super-underdog. Elk seizoen hijgt Ferrari in de nek van de koploper, dus je moet ze altijd meetellen. En ja, met Fernando Alonso en Kimi Räikkönen hebben ze ook twee rijders van kaliber.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com