Renate Groenewold stopt als coach

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Renate Groenewold stopt als schaatscoach. De oud-schaatsster wil verder kijken dan het schaatsen en zich richten op een maatschappelijke carriere. Groenewold was de afgelopen drie seizoenen coach van Team Corendon.

Groenewold kwam zelf als schaatsster uit voor TVM en de DSB-ploeg. Het grootste succes uit haar carriere is de wereldtitel allround in 2004. Drie jaar daarvoor was ze al eens derde geworden op dat WK.

Bij de Olympische Spelen pakte ze twee keer zilver op de drie kilometer. De Europese titel allround won Groenewold nooit. Ze eindigde één keer als tweede en vijf keer als derde. Wel was ze goed voor drie Nederlandse titels allround en tien Nederlandse titels op individuele afstanden.

Groenewold begon in 2011 als coach, van het team dat later dat jaar Op=Op Voordeelshop als hoofdsponsor kreeg. Samen met Peter Kolder. Een jaar later werd Corendon hoofdsponsor. De ploeg behaalde succes met onder anderen Thijsje Oenema, die NK-goud veroverde op de 500 en 1.000 meter.

In 2013 fuseerde de ploeg met Team Van Veen en werd Jan van Veen eindverantwoordelijke. Bij de Olympische Spelen in Sotsji waren Lotte van Beek (brons op 1.500 meter) en Jan Blokhuijsen (zilver op 5.000 meter) succesvol voor het team van Groenewold. Marrit Leenstra veroverde, net als Van Beek en Blokhuijsen, nog goud op de ploegenachtervolging. Blokhuijsen werd het afgelopen seizoen ook Europees kampioen allround.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com