Real wil revanche op Dortmund

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Real Madrid gaat woensdagavond in een ongetwijfeld kolkend Bernabéu op jacht naar revanche in de Champions League. De ‘Koninklijke’ wil de schandvlek van vorig seizoen, toen de ploeg in de halve finales werd uitgeschakeld door Borussia Dortmund, wegpoetsen.

Voor de vijfde keer in anderhalf jaar staan beide clubs tegenover elkaar in de Champions League. Vooral de halve finale van vorig jaar staat nog in het geheugen gegrift. Thuis veegde Dortmund de vloer aan met Real: 4-1. In de return voor eigen publiek wist Real de Duiters nog flink in het nauw te drijven, maar met de 2-0 zege kwamen de Spanjaarden uiteindelijk een goal te kort om de eindstrijd te halen. En zo lag de titelfavoriet eruit.

Benzema vol vertrouwen

Dat mag dit seizoen niet weer gebeuren. De vorige drie edities van de Champions League struikelde Real telkens in de halve finale. In mei moet eindelijk die tiende Champions League-titel binnengehaald worden. Maar Borussia Dortmund loert op een herhaling van de halve finale van vorig seizoen en weet ook dat Real Madrid recentelijk de koppositie in de Spaanse competitie verloor door nederlagen tegen Sevilla en Barcelona.

Toch is Real-spits Karim Benzema vol vertrouwen: “Dit is een ander seizoen en wij hebben andere spelers, de instelling is anders. Wij zijn niet bezig met onze tegenstander. We moeten naar onszelf kijken en op jacht gaan naar de finale. We zijn er weer dichtbij, nog vier wedstrijden.”

Dortmund begint zwaar gehavend aan de dubbele kwartfinale-ontmoeting. Volgens coach Jürgen Klopp kan zijn ploeg niettemin nog steeds voor een verrassing zorgen. “Met onze lijst aan blessures en met ons budget zijn wij de underdog. Maar ik heb altijd gezegd dat je niet het beste team van de wereld hoeft te zijn. Je moet als team in staat zijn om de beste ploeg te verslaan. Borussia kan dat. Dat is het belangrijkste voor mij. Borussia heeft een kans en misschien pakken we hem.”

Goede uitgangspositie

Klopp moet het al enige tijd doen zonder Sven Bender, Ilkay Gündogan, Marcel Schmelzer, Neven Subotic en Jakub Blaszczykowski. In de eerste ontmoeting met Real ontbreekt bovendien de veel scorende spits Robert Lewandowski vanwege een schorsing. Hij maakte vorig jaar vier treffers tegen Real.

Klopp: “Het is voor ons vanaf het begin lastig geweest. We hebben voor buitengewoon moeilijke uitdagingen gestaan door die golf van blessures. Maar toch kunnen we al onze doelen nog bereiken. We zullen in Bernabéu spelen zoals we altijd doen. We gaan voor een goed resultaat, zodat we een goede uitgangspositie hebben in de tweede wedstrijd.”

Na de nederlagen tegen Barcelona en Sevilla deed Real afgelopen weekeinde weer wat vertrouwen op door een ruime 5-0 zege op Rayo Vallecano. “We zijn in goede conditie, zijn fysiek sterk en optimistisch”, sprak Real-coach Carlo Ancelotti. “We spelen woensdag thuis in een geweldige sfeer. Iedereen heeft een droom, die tiende Europa Cup. Iedereen weet dat we kunnen winnen als we het met elkaar doen, dan kunnen we onze droom realiseren.”

BBC

Met voorin natuurlijk weer het fantastische trio BBC, zoals ze in Spanje genoemd worden. Oftewel Benzema, Gareth Bale en Cristiano Ronaldo, die met zijn drieën goed zijn geweest voor 21 van de al 29 goals die Real maakte in de acht Champions League-wedstrijden van dit seizoen. Met dertien treffers kwam het leeuwendeel van de voet en het hoofd van Ronaldo. Benzema staat op vier in zes duels.

De 26-jarige Fransman, die zijn eerste van in totaal 35 Champions League-doelpunten maakte als zeventienjarige debutant bij Olympique Lyon, prijst zich gelukkig met voetballers als Ronaldo en Bale om zich heen. “Het is makkelijk om met zulke spelers te spelen. Ze zijn sterk, snel en erg technisch. Maar wij zijn een team. Het gaat niet alleen om de spitsen.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com