Radio Tour de France-playlist: ik weet niet of mensen blijven luisteren

Radio Tour de France-playlist: ik weet niet of mensen blijven luisteren
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Van Metallica tot André Hazes, van Willie Nelson tot Justin Timberlake: de muzieksmaak van de Tour de France-renners en -volgers loopt flink uiteen. Dat is goed terug te zien in de playlist die ze samenstellen voor Radio Tour de France.

Het programma, dat dagelijks vanaf 14.00 uur te horen is op NPO Radio 1, staat niet alleen bekend om het live-commentaar tijdens de etappe. Ook de muziek speelt een belangrijke rol.

De nummers, altijd zomers, regelmatig Franstalig, worden uitgekozen door mensen die er verstand van hebben. Maar één keer per dag mag een renner of Tourvolger bepalen welke muziek er wordt gedraaid.

De Kort kiest voor metal

De keuze van Trek-renner Koen de Kort is opvallend. “Ik weet niet of er veel mensen blijven luisteren, maar een van mijn all time favorieten is toch Metallica. Dan kies ik voor ‘Master of puppets’.”

Laurens ten Dam koos voor een nummer dat hij vaak zingt met zijn zoontje. “Als ik ga kamperen met mijn kinderen, wil de oudste altijd vijf keer ‘Kleine jongen’ van André Hazes luisteren voordat we gaan slapen in de tent. Dus als ik dat nummer hoor, moet ik altijd aan hem denken.”

Anna van der Breggen wilde graag een Italiaans nummer horen dat haar herinnert aan haar overwinning in de Giro Rosa van 2015. Een dag nadat ‘haar’ plaat in Radio Tour de France werd gedraaid, won ze de Italiaanse rittenkoers voor de tweede keer.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com