Radicale leider Oekraïne gedood

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Oekraïense politie heeft de leider van een ultra-nationalistische groepering doodgeschoten. Aleksandr Moezitsjko speelde een belangrijke rol in de anti-regeringsprotesten.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is Moezitsjko doodgeschoten in een café in Rivne, in het westen van Oekraïne. Speciale eenheden wilden hem en andere ultra-nationalisten arresteren, maar Moezitsjko begon te schieten. Vervolgens hebben agenten hem neergeschoten.

Liquideren

Sommige bronnen zeggen daarentegen dat het doel van de politieactie was om de extreem-rechtse leider te liquideren, en niet om hem te arresteren. Ook zijn er berichten dat hij uit zijn auto is gesleurd en elders is doodgeschoten.

Moezitsjko was de leider van de radicalen die protesteerden tegen de regering van voormalig president Janoekovitsj. De nieuwe regering zat sindsdien met hem in de maag.

Moezitsjko stond bekend om zijn aanvallen op lokale autoriteiten tijdens de opstand in Kiev. Hij weigerde zijn wapens in te leveren nadat Oekraïne een nieuwe regering had.

Tsjetsjeense oorlog

In de jaren 90 vocht Moezitsjko in de eerste Tsjetsjeense oorlog samen met de opstandelingen tegen de Russen. Hij zou in die tijd zeker 20 gevangengenomen Russische militairen hebben gemarteld en vermoord.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com