“PVV’ers Almere moeten uit de partij”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De acht Almeerse PVV’ers die gisteren afstand namen van Wilders’ optreden op de verkiezingsavond kunnen niet in de partij blijven. Dat zei Chris Jansen, het enige raadslid dat zich er wel in kan vinden, in het NOS Radio 1 Journaal.

Jansen was gisteren bij het urenlange overleg van de raadsleden op het Almeerse stadhuis. Na afloop nam de groep PVV’ers in een verklaring “uitdrukkelijk afstand van de handelwijze van de heer Wilders.” De gevolgen van hun verklaring onderkennen ze en accepteren ze.

Ex-PVV’ers

Volgens Jansen is duidelijk wat die gevolgen zijn. “Vlak voor het uitgaan van het persbericht was er telefonisch contact met Wilders, en het was duidelijk wat de consequentie was als dit bericht eruit zou gaan. Dat zij niet verder konden gaan onder de noemer van de PVV.”

Jansen zegt dat er in de verklaring van de dissidenten lang stond dat ze uit de PVV stapten. Dat zou er op het laatste moment zijn uitgehaald.

Fractievoorzitter Toon van Dijk, één van de acht, denkt dat de groep gewoon als PVV’er in de raad kan blijven. Jansen denkt van niet. “Ik heb niet de intentie om maandag met acht ex-PVV’ers te gaan vergaderen. Tenzij ze op hun schreden terugkeren, maar dat lijkt mij onmogelijk.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com