Puts wil in Amsterdam weg naar zwemsucces hervinden

Puts wil in Amsterdam weg naar zwemsucces hervinden
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Zwemmer Jesse Puts gaat weer trainen in Amsterdam. Hij verruilt zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein voor het nationaal trainingscentrum in de hoofdstad waar hij met hoofdcoach Mark Faber gaat werken.

De 23-jarige Utrechter trainde eerder al in Amsterdam, maar vertrok toen na een jaar. De afgelopen drie jaar trainde hij in Nieuwegein. Dat resulteerde in 2016 in de wereldtitel kortebaan op de 50 meter vrije slag.

Het afgelopen jaar bleven internationale successen echter uit, hetgeen voor Puts reden genoeg is om een nieuwe trainingsomgeving te zoeken.

Trainingsstage bij Rus Morozov

“Ik had het gevoel dat ik toe was aan wat nieuws”, vertelde Puts in Langs de Lijn En Omstreken. “Mark Faber is een hele goede coach en heeft een goede band met mijn huidige coach. Dus ja, de keus om over te stappen naar Amsterdam, met de betere faciliteiten daar, was wel vrij makkelijk gemaakt.”

Behalve de trainerswissel heeft Puts nog meer ideeën voor het komende jaar. Zo wil hij een trainingsstage beleggen bij de Russische topzwemmer Vladimir Morozov, zijn idool. In 2016 wist Puts bij de WK kortebaan Morozov te verslaan.

“Ik kijk al redelijk wat jaartjes naar hem op, het is zeker een held van mij. Ik moet het nog even met Faber hebben over hoe of wat, wanneer, hoe lang. Maar dat tripje naar Morozov, dat staat nog op het programma dit jaar.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com