Primeur voor SCHC

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Het is Janneke Schopman gelukt. In haar laatste seizoen als coach van de vrouwen van SCHC heeft ze met haar ploeg als koploper de play-offs bereikt.

Dat is voor het eerst in de historie van de club en betekent bovendien dat de Bilthovenaren verzekerd zijn van Europees hockey. Ook dat is een primeur.

SCHC won in de laatste competitiewedstrijd van de reguliere competitie met 2-0 van Amsterdam. Vlak voor rust schoot Roos Drost uit een strafcorner de 1-0 binnen. Direct na de pauze verdubbelde Claire Verhage de voorsprong.

Door die overwinning was SCHC op de ranglijst niet meer in te halen door Amsterdam en Den Bosch, dat zelf met 12-0 won van degradant HIC. Het betekent, naast een Europees ticket, dat SCHC met de gunstigste uitgangspositie aan de play-offs begint. Zij spelen in de halve finales tegen Laren, terwijl het andere duel tussen Den Bosch en Amsterdam gaat.

Een landstitel met SCHC zou de kroon op het werk zijn van Schopman. Aan haar hand groeide de ploeg uit Bilthoven de afgelopen jaren naar de nationale top. Na dit seizoen stopt de oud-speelster van Den Bosch en Oranje er mee. Ze vertrekt naar de Verenigde Staten om daar aan de slag te gaan als assistent van het nationale vrouwenteam. Bovendien wordt ze er hoofdtrainer van VS onder-21.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com