Premier: Lac-Mégantic “war zone”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Twee dagen na de ontploffing van een olietrein in het Canadese stadje Lac-Mégantic hebben hulpverleners pas een klein deel van het getroffen gebied kunnen doorzoeken. Het gevaar voor meer explosies is te groot. Van de 73 wagons werden er 2 pas zondagavond, lokale tijd, geblust. Ongeveer veertig mensen worden vermist.

De Canadese premier Stephen Harper bezocht het centrum van Lac-Mégantic en vergeleek het met een oorlogsgebied. “Het getroffen gebied is enorm, meer dan 30 gebouwen zijn weggevaagd. Er is geen familie hier die niet getroffen is door het drama”, zei Harper.

Zeker vijf mensen zijn omgekomen door de explosies. Het aantal vermisten wordt nu geschat op 40. Mogelijk worden sommige lichamen nooit meer teruggevonden vanwege de intensiteit en de omvang van de explosies.

De olietrein stond elf kilometer buiten het stadje geparkeerd. Door nog onbekende reden begon de trein langzaam de heuvel af te rijden, het centrum binnen. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag, lokale tijd, toen veel mensen in een van de café’s waren in het centrum.

Ooggetuigen vrezen voor de levens van de mensen in een café dat met de grond gelijk is gemaakt. Zo vierde iemand er zijn verjaardag. De vijftien mensen die daar bij waren, zijn sindsdien niet meer gezien.

Ongeveer een derde van de inwoners is geëvacueerd. In Lac-Mégantic wonen zo’n 6000 mensen.

Premier Harper heeft gezegd dat er een uitgebreid onderzoek volgt naar de oorzaak van de ramp. Het spoorbedrijf denkt dat er mogelijk iets met de remmen aan de hand was, maar dat is nog niet zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com