Premier Erdogan viert overwinning

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Turkse premier Erdogan heeft zijn AK-partij tot winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen uitgeroepen. Volgens de eerste resultaten komt zijn partij uit op 44-46 procent van de stemmen. Oppositiepartij CHP krijgt 23-28 procent.

Erdogan sprak in Ankara vanaf een balkon voor duizenden aanhangers van zijn partij. “De democratie en de vrije wil hebben gewonnen”, zei de Turkse premier. “Wij hebben de democratie waar het Westen naar verlangt.”

Laster

Erdogan kwam de afgelopen maanden onder vuur te liggen vanwege de corruptieschandalen waarin hij is verwikkeld. Hij zei eerder dat hij de lokale verkiezingen ziet als een referendum over zijn eigen functioneren.

Volgens Erdogan hebben politieke tegenstanders een lastercampagne gevoerd om hem kapot te maken. “Zij zullen daarvoor boeten”, zei Erdogan.

Vorige verkiezingen

Als de AK-partij inderdaad uitkomt op zo’n 45 procent van de stemmen, dan is dat meer dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2009, toen de partij van Erdogan 39 procent van de stemmen kreeg.

Bij de landelijke verkiezingen in 2011 kreeg de partij wel meer stemmen dan nu. Toen ging bijna 50 procent van de stemmen naar de AK-partij.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com