Pechtold: Wilders discrimineert

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De opmerkingen van Geert Wilders over Marokkanen in Den Haag zijn discriminerend. Dat zei D66-voorman Alexander Pechtold in het tv-programma Pauw & Witteman.

Ook Diederik Samsom van de PvdA is niet te spreken over de opmerkingen van de PVV-leider. Hij noemde de uitspraken misselijkmakend. Wilders zei in een interview dat als het even kan er minder Marokkanen in Den Haag moeten zijn.

Begrip

Over de reactie van zijn partijgenoot Fouad Sidali zei Samsom dat die niet verstandig was, maar hij vroeg wel om begrip voor de emoties bij Sidali en andere Marokkanen. Sidali vergeleek Wilders met Hitler, maar trok die uitspraak later weer in.

Samsom zegt best te snappen dat een debat snel plat wordt, maar volgens hem maakt Wilders er wel zijn handelsmerk van. “Maar over het onderwerp waar hij het over heeft, overlast op straat, veiligheid, daar moet je wel iets aan doen”, zei Samsom.

Stemadvies

Eerder hadden andere PvdA’ers zoals de ministers Asscher, Timmermans en PvdA-voorzitter Spekman ook al hun afkeuring uitgesproken over de opmerkingen van Wilders. Die werd daarover weer boos en vroeg aan het kabinet of de opmerking van Asscher een verkapt stemadvies was voor de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande woensdag.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com