Paus smeekt maffia te stoppen

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Paus Franciscus heeft de maffia opgeroepen te stoppen met het plegen van misdaden en zich te bekeren. “Het leven dat u leeft, bezorgt u geen vreugde, geeft geen geluk. Zo ook niet de macht of het geld. Uw vermogen is bebloed. Bekeert u”, zei de paus vanmiddag tijdens een wake voor 900 slachtoffers van de Italiaanse maffia.

De woorden van paus Franciscus vinden veel weerklank in Italië. Voorafgaand aan de bijeenkomst in Rome begroette de paus persoonlijk veel van de aanwezigen van wie een familielid door de maffia werd gedood.

Geëmotioneerde oproep

“De grote afwezigen hier zijn de mannen en vrouwen van de maffia. Stop met uw misdaden. U heeft allemaal een vader en een moeder. Denk aan hen. Uw macht is zo bebloed dat u het niet kunt meenemen naar een volgend leven. U gaat naar de hel”, hield een zichtbaar geëmotioneerde paus zijn gehoor voor.

Ook vorig jaar deed Franciscus, kort na zijn aantreden als paus, een oproep aan de maffia om berouw te tonen. Eerder ageerden ook zijn voorgangers Johannes Paulus II en Benedictus XVI zich tegen de georganiseerde misdaad.

Laatste moord

Juist afgelopen week was er een nieuwe maffiamoord in het zuiden van het land. Op een snelweg bij Taranto werden drie mensen van dichtbij doodgeschoten, onder wie een jongetje van 4. Twee andere kinderen, van 6 en 7, overleefden de schietpartij.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com