‘Papa, ik heb liever niet dat je naar Go Ahead gaat’

‘Papa, ik heb liever niet dat je naar Go Ahead gaat’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Waar Ronald Koeman aan een nieuw tijdperk bij Oranje begint, start voor John Stegeman na dit seizoen ook een nieuwe periode. Hij verlaat Almelo. Als enige trainer die Heracles naar Europees voetbal leidde. Zijn nieuwe club: het in de eerste divisie uitkomende Go Ahead Eagles.

Die keuze voor Go Ahead wekt aan tafel bij Studio Voetbal, en niet alleen daar, enige verbazing. “Wij als Go Ahead-supporters zien weinig perspectief”, zegt schrijver en columnist Özcan Akyol.

Pierre van Hooijdonk verbaast zich erover dat Stegeman al eind februari de knoop heeft doorgehakt. “Als je ziet welke clubs er nog vrij komen.”

“Ik werd na een aantal gesprekken steeds enthousiaster”, zegt de 41-jarige Stegeman, oud-speler van Go Ahead. “Zeker toen Paul Bosvelt (technisch adviseur, red.) bij de gesprekken kwam. We hadden een klik. We moeten gaan bouwen, maar we gaan een goede staf samenstellen waarbij ik het gevoel heb dat we Go Ahead kunnen helpen.”

Thuis had Stegeman ook het een en ander uit te leggen, zeker nadat supporters van Go Ahead onlangs het veld hadden bestormd en daarbij spelers van De Graafschap hadden aangevallen. “Zoiets is moeilijk uit te leggen aan kinderen”, zegt Stegeman. “Mijn oudste (zoon, red.) zei toen: papa, ik heb liever niet dat je daar naartoe gaat. Ik heb gezegd dat het niet hoort, maar dat het uiteindelijk eenmalig is.”

Gevoel van trots

Een gevoel van trots kon Stegeman niet onderdrukken bij het horen van de selectie van het Nederlands Elftal voor de komende interlands tegen Engeland en Portugal. Twee oud-pupillen van hem hebben namelijk een uitnodiging gekregen van bondscoach Ronald Koeman.

Met Bas Dost werkte Stegeman nog als assistent-trainer bij Heracles en als hoofdtrainer maakte hij de opmars van Wout Weghorst mee. “Mooi, gaaf”, zegt Stegeman.

“Wout kwam bij Heracles als derde spits binnen”, herinnert Stegeman zich. “Hij was heel eigenwijs. Bas was echt een eindstation. Daar moet Wout nog naartoe groeien. Wout is meer van het meevoetballen.”

De opstelling van Van Hooijdonk

Op de vraag van presentator Tom Egbers of er nog iemand wordt gemist in de Oranje-selectie, zegt Akyol: Steven Bergwijn. “Als je wil bouwen aan een nieuw Oranje had je in plaats van Ryan Babel ook Bergwijn kunnen oproepen, om te kijken wat hij kan. Dat hij ontbreekt, vind ik verrassend.”

Oud-international Van Hooijdonk vindt de eerste selectie van Ronald Koeman logisch. Hij heeft al een opstelling in gedachten, met Jeroen Zoet op doel, Hans Hateboer, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Patrick van Aanholt als vijfmansverdediging, Donny van de Beek, Davy Pröpper en Tonny Vilhena op het middenveld en Bas Dost en Quincy Promes voorin.

Stegeman vraagt zich af waarom Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman ontbreken. “Strootman was desastreus de afgelopen periode bij Oranje”, zegt Pierre. “Zijn we dat al vergeten?”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com