Overmars zet druk op de ketel: Ajax laat geen tieners gaan

Overmars zet druk op de ketel: Ajax laat geen tieners gaan
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Ajax is niet van plan jonge talenten als Justin Kluivert of Matthijs de Ligt te laten gaan. Dat zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars in het programma Ajax Inside.

“Als wij spelers van 18 al gaan verkopen”, stelt de technisch verantwoordelijke, “dan kan Ajax beter stoppen en de jeugdopleiding ook op slot doen.”

Met die woorden zet Overmars druk op de ketel in de transfersoap die zich aan het ontwikkelen is rond Justin Kluivert. De negentienjarige buitenspeler weigert zijn volgend jaar aflopende contract te verlengen en schermt met belangstelling van grote buitenlandse clubs.

“Geld is geen thema”

De woorden van Overmars kunnen ook gezien worden als een signaal naar andere talenten. Zo wordt ook de achttienjarige aanvoerder Matthijs de Ligt veel met Europese topclubs in verband gebracht.

Ajax kan het zich veroorloven om een miljoenentransfer te laten lopen. Onlangs werd een bod van Borussia Dortmund van naar verluid zo’n dertig miljoen euro op de 21-jarige David Neres afgewezen.

“Geld is echt geen thema”, stelt Overmars dan ook, die het eigen vermogen van de Amsterdamse club het afgelopen jaar zag groeien naar 175 miljoen euro.

“Vertrek Sánchez was niet goed”

Dat die riante financiële positie geen garanties biedt, blijkt uit de transfer van Davinson Sánchez vorig jaar. Toen werd de Colombiaanse verdediger vlak voor het sluiten van de transfermarkt voor ruim 40 miljoen euro aan Tottenham Hotspur verkocht.

“Sánchez was 21, nu hebben we het over jongens van 18 of 19″, aldus Overmars. “Het was ook niet goed om Sánchez te laten gaan. Soms gebeurt het alsnog, zoals ook met Milik. Ook toen hebben we uitgesproken dat hij moest blijven en toch is het gebeurd.”

Naast Kluivert, De Ligt en Neres lijkt vooral Hakim Ziyech (25) op weg naar de uitgang in Amsterdam. Ook doelman André Onana (22) zou weleens kunnen vertrekken.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com