Oud-Feyenoorder en UEFA Cup-winnaar Elmander stopt ermee

Oud-Feyenoorder en UEFA Cup-winnaar Elmander stopt ermee
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Voormalig eredivisiespeler Johan Elmander stopt met voetballen. Dat maakte de 36-jarige Zweed via Instagram bekend.

“Vandaag is de juiste dag om een stap opzij te zetten en de weg vrij te maken voor de volgende generatie”, schrijft de voormalig aanvaller.

Halverwege het jaar 2000 trok Feyenoord de toen 19-jarige Elmander aan. Daarmee troefden de Rotterdammers tal van Europese topclubs af. In de zoektocht naar een nieuwe spits was destijds ook Zlatan Ibrahimovic in beeld bij Feyenoord, maar er werd op advies van de scouts gekozen voor Elmander.

De spits kon de hoge verwachtingen nooit waarmaken en wist zich niet in het basiselftal te spelen. Wel mocht hij in de UEFA Cup-finale tegen Borussia Dortmund (3-2 winst) een kwartier voor tijd invallen.

Na twee teleurstellende seizoenen verhuurde Feyenoord hem aan achtereenvolgens Djurgardens IF en NAC Breda. In 2004 werd hij verkocht aan Brøndby IF.

Daarna speelde Elmander nog bij Toulouse, Bolton Wanderers, Galatasaray, Nowich City en opnieuw Brøndby. De laatste club waar hij onder contract stond was Örgryte IS uit Göteborg.

Hij kwam in zijn loopbaan tot 85 interlands voor Zweden, waarin hij twintig keer scoorde. Hij maakte twee WK’s en drie EK’s mee.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com