‘Op deze manier kan Oranje van niemand winnen’

‘Op deze manier kan Oranje van niemand winnen’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Voor de spelers van het Nederlands elftal is het na de oefeninterlands tegen Slowakije (1-1) en Italië (1-1) eindelijk vakantie. Arno Vermeulen was als commentator voor Langs de Lijn aanwezig bij de duels in Trnava en Turijn. Hij is bepaald niet hoopvol over de nabije toekomst.

Wat is de staat van Oranje na deze twee gelijke spelen?

“Ik ben er niet positiever op geworden. Sterker nog: ik maak me ernstige zorgen. Ik had de hoop dat er – na de zege op Portugal en de goede tweede helft tegen Engeland – een soort van basis zou zijn. Dat Nederland niet meer door de ondergrens zou zakken. Dat je op een goede dag zou kunnen winnen van een topland en dat je op een mindere dag toch van een minder land zou kunnen winnen.”

“Maar we hebben twee eerste helften gezien die zó slecht waren… Op deze manier kun je van niemand winnen. Er is geen ondergrens meer bij Nederland. Als de Italianen gisteren scherper waren geweest, hadden ze bij rust moeiteloos met 3-0 aan de leiding gestaan.”

“Verder heb ik heel weinig gezien van het systeem dat bondscoach Ronald Koeman zou willen spelen. Het blijft onwennig. Er is niets te zien van automatismen, er zijn alleen misverstanden.”

Welke spelers zijn wat jou betreft door het ijs gezakt?

“Koeman liet Marten de Roon op de positie van Pröpper spelen. Dat was geen succes. Daar is hij niet geschikt voor, hij is geen man die de opbouw kan verzorgen. Koeman wilde na deze interlands graag opties afvinken, nou, dit kan hij dan afvinken.”

“Daley Blind maakte centraal achterin twee keer geen sterke indruk. Zijn excuus is wel dat hij niet wedstrijdfit is, omdat hij bij Manchester United nooit speelt. Maar ik zie op die plek meer in Nathan Aké of Terence Kongolo.”

“De drie centrale verdedigers vielen sowieso erg tegen. Virgil van Dijk was niet sterk, De Ligt ging een keer in de fout. Op deze manier kunnen we daar niet echt van op aan.”

Is er ook nog iets positief te melden over Oranje?

“Memphis Depay steekt er met kop en schouders bovenuit. Maar de bondscoach moet hem wel kort houden, want hij verviel geregeld in oude fouten, speelde te individualistisch en zonder discipline. Op doel deed Jasper Cillessen het goed. Als hij komend seizoen bij zijn club in de basis staat, lijkt hij me de eerste keuze onder de lat.”

“Tonny Vilhena heeft laten zien dat hij de positie op de linkerkant goed kan invullen. Op de tweede spitspositie hebben Ryan Babel en Quincy Promes laten zien dat ze het kunnen, maar het was niet super. Over Ruud Vormer is het lastig iets te zeggen: hij viel tegen Slowakije goed in, maar speelden gisteren niet opvallend. Hij is in ieder geval niet de redder van Oranje.”

“Verder is het heel jammer dat in dit systeem een basisplaats voor Steven Berghuis is uitgesloten. Hij is met zijn dribbels en voorzetten een van de betere spelers van Oranje. Als Nederland 4-3-3 zou spelen, zou hij zeker een basisplaats hebben.”

In september gaan we verder met een oefeninterland tegen Peru en het eerste Nations League-duel met Frankrijk. Is er nog hoop?

“Ik zou niet rustig slapen als ik Koeman was. Peru is vooral de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder. Maar Frankrijk, dat wordt een heel andere wedstrijd.”

“Koeman zal in ieder geval niet dezelfde fout maken als Dick Advocaat in de WK-kwalificatie en op de aanval gaan spelen. Maar zeker is wel: de tegenstanders in de Nations League – naast Frankrijk ook Duitsland – zijn van een niveau waar Nederland nog lang niet bij in de buurt komt.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com