‘Onwaarschijnlijk deze World Series, hopen op een zevende duel’

‘Onwaarschijnlijk deze World Series, hopen op een zevende duel’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

“Onwaarschijnlijk wat er allemaal is gebeurd in deze World Series”, zegt NOhonkbalcommentator Andy Houtkamp. Even daarvoor heeft hij zitten smullen van de vijfde wedstrijd tussen Houston Astros en Los Angeles Dodgers.

De Amerikaanse media raken niet uitgepraat over het spectaculaire duel, dat in de tiende inning met 13-12 gewonnen werd door de Astros. Er wordt zelfs gesproken van de beste wedstrijd ooit.

Daar valt uiteraard over te twisten, maar dat de wedstrijd van vannacht op het lijstje komt met legendarische duels, staat vast.

Andy, heb jij ooit meer genoten van een honkbalwedstrijd?

“Nou, dit was echt een spektakelstuk. Een knotsgekke honkbalwedstrijd. Het was vanaf de eerste tot de laatste bal zo indrukwekkend spannend. En het duurde meer dan vijf uur! Er waren zeven homeruns vannacht, in totaal deze World Series al 22, een record. En je hebt de hele wedstrijd geen idee gehad wie er ging winnen. Het ging echt alle kanten op.”

“De clubs uit Houston en Los Angeles zijn ook de enige twee met meer dan honderd zeges in de reguliere competitie dit seizoen. Dat is jaren geleden voor het laatst gebeurd. Ze zijn allebei verdedigend en aanvallend zo sterk, maar vooral het aanvallende gedeelte valt nu erg op.”

Zijn dit teams waar we over twintig jaar nog steeds over praten?

“Dat denk ik wel. Weet je wat ook zo mooi is? De Astros zijn nog nooit kampioen geworden, de Dodgers voor het laatst in 1988. Vorig jaar wonnen de Chicago Cubs voor het eerst in 108 jaar de titel. Het zijn de verhalen die van honkbal zo’n prachtige sport maken.”

“Het maakt de World Series ook uniek: iedereen kan winnen. Dat is in het voetbal wel anders. Daar zie je elk jaar dezelfde ploegen strijden om de Champions League. In het honkbal is het een stuk gelijkwaardiger. Daarom is het ook zo spannend en zitten de stadions bomvol.”

We verwachten veel van Kenley Jansen, de Nederlandse pitcher van de Dodgers. Hij is een grote man daar, maar is hij ook niet diegene die het de laatste twee duels heeft verpest?

“Zijn grote kracht is om een wedstrijd dood te gooien, om het af te maken in de laatste inning. Dat lukt hem eigenlijk altijd, behalve nu. He blew it up, zeggen ze dan. Dat kan gebeuren, maar het is wel heel zuur dat het hem uitgerekend nu overkomt.”

“Om weer een vergelijking met voetbal te maken: het is als een spits die een seizoen lang elke strafschop benut, maar in de bekerfinale en in de kampioenswedstrijd mist. Het zal veel pijn bij hem doen, maar het is een koele kikker en hij kan het nog goedmaken.”

Wat mogen we na dit spektakelstuk nog verwachten van de rest?

“Laten we hopen dat het uitmondt op een zevende en beslissende wedstrijd. Dat verdienen deze teams en dat verdienen deze World Series.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com