Onverwacht hoog bedrag Nobelprijs

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

In de VS is een Nobelprijs voor de Vrede voor een onverwacht hoog bedrag geveild. Vooraf was de waarde van de Vredesprijs geschat tussen de 35.000 en 70.000 euro, maar het werd een veelvoud daarvan.

Volgens het veilinghuis waren er zes bieders uit verschillende landen die probeerden de prijs in handen te krijgen. De koper telde er uiteindelijk 800.000 euro voor neer.

Schrootwaarde

De medaille was in 1935 uitgereikt aan de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken, Carlos Saavedra Lamas. Hij kreeg de prijs voor zijn rol bij de beëindiging van de bloedige Chaco-oorlog in Zuid-Amerika en was daarmee de eerste persoon van buiten de VS of Europa die de prestigieuze prijs kreeg.

Saavedra Lamas overleed in 1959 en het kleinood kwam uiteindelijk in handen van een pandjesbaas. Hij hoefde er slechts de schrootwaarde van het goud voor te betalen, omdat de verkoper niet doorhad wat hij in handen had.

Via de pandjesbaas kwam de medaille in handen van een verzamelaar. Na zijn overlijden besloot zijn familie de collectie te verkopen.

Tweede keer

Het is nog maar de tweede keer dat een Nobelvredesprijs onder de hamer komt. In 1985 werd de medaille die de Brit William Cremer had gekregen verkocht voor 17.000 dollar.

Cremer is onder andere bekend als oprichter van de Speakers’ Corner in Londen. Hij kreeg de prijs in 1903.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com