Ondanks zwaarbevochten zege blijft Bertens zoekende op gras

Ondanks zwaarbevochten zege blijft Bertens zoekende op gras
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Kiki Bertens heeft zich voor het eerst sinds 2015 geplaatst voor de tweede ronde van het grastoernooi van Rosmalen. De nummer 21 van de wereld versloeg de Russin Natalia Vichljantseva, vorig jaar nog verliezend finaliste, in een partij van tweeënhalf uur met 5-7, 6-3, 7-6 (5).

Bertens bleef vorig jaar in de eerste ronde steken en moest in 2016, na haar zegereeks op Roland Garros, geblesseerd verstek laten gaan op het Brabantse gras.

Setwinst

Tegen de runner-up van vorig jaar begon Bertens goed. Ze nam snel een break voorsprong en mocht op 5-4 voor setwinst serveren. Ze verloor echter drie games op een rij en coach Raemon Sluiter werd de baan opgeroepen voor een tactische bespreking.

Vichljantseva had in de beginfase het initiatief, maar een sterke game van Bertens bij een 3-2 achterstand deed het duel kantelen. Bertens kreeg steeds meer vertrouwen, speelde met steeds meer lef en liep in de derde set uit naar 5-2.

De beste Nederlandse verzuimde echter het af te maken en liet meerde wedstrijdpunten onbenut. In de spannende tiebreak sloeg Bertens bij 6-5 een goede eerste service die Vichljantseva te machtig was.

Flipkens

De 26-jarige Bertens en gras zijn in het verleden nog geen gelukkig huwelijk gebleken. In 2015 haalde ze in Rosmalen wel de halve finales. Op Wimbleon reikte ze twee jaar geleden tot de derde ronde.

Om de kwartfinales te bereiken moet Bertens zien af te rekenen met de Belgische Kirsten Flipkens, deze week tevens haar dubbelpartner.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com