‘Onaangelijnde Fisher door giek van boot geslagen’

‘Onaangelijnde Fisher door giek van boot geslagen’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Zeiler John Fisher, die maandag tijdens de zevende etappe van de Volvo Ocean Race overboord sloeg en niet meer is teruggevonden, is volgens zijn team door een klap van het grootzeil in het water beland.

Team Sun Hung Kai/Scallywag zegt dat in een verklaring over de noodlottige gebeurtenissen.

Fisher zat niet vast aan veiligheidslijn

Onder barre weersomstandigheden had de 47-jarige Brit zijn veiligsheidslijn losgemaakt om problemen op het voordek op te lossen. Toen het grootzeil over de boot sloeg, werd Fisher geraakt door de giek – de balk onderaan het zeil – en van de boot geslagen.

“De bemanning aan boord denkt dat John al niet meer bij bewustzijn was toen hij in het water belandde”, zegt Team Sun Hung Kai/Scallywag woensdagavond.

Peilboeien niet gevonden

Er werden peilboeien achtergelaten op de plek waar het ongeluk gebeurde, maar het duurde even voordat de bemanning de boot weer onder controle had en kon omdraaien om Fisher te zoeken.

Hoewel ze het urenlang hebben geprobeerd lukte het de bemanning niet om in het slechte weer Fisher of een van de boeien terug te vinden. Omdat het weer steeds slechter werd en de duisternis inviel, moest de zoekactie gestaakt worden. De Scallywag keerde om richting de kust van Zuid-Amerika om zelf in veiligheid te komen.

“Dit is het ergste wat je team kan overkomen”, aldus teammanager Tim Newton, die met skipper David Witt heeft gesproken. “Het is hartverscheurend voor Johns familie en vrienden. David heeft zijn beste vriend verloren. Het is verschrikkelijk.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com