OM: zaak-Deurne lijkt zelfverdediging

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De handelswijze van het juweliersechtpaar, dat gisteren werd overvallen in Deurne, lijkt op zelfverdediging. Dat heeft hoofdofficier van justitie Nieuwenhuizen gezegd op een persconferentie.

Bij de mislukte overval werden twee overvallers gedood. De ene overvaller was een 20-jarige man uit Eindhoven. Hij is een bekende van politie en justitie.

De identiteit van de tweede overvaller is nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat er meer overvallers betrokken waren.

Wapens

Het juweliersechtpaar is vrij snel na de overval juridisch aangemerkt als verdachte. Omdat het erop lijkt dat het ging om zelfverdediging, zijn de twee op vrije voeten.

Er zijn meerdere vuurwapens aangetroffen in de juwelierszaak. Het lijkt erop dat de juwelier en zijn vrouw geen wapenvergunning hadden. Het OM onderzoekt of er sprake is van verboden wapenbezit.

“Alleen maar slachtoffers”

Burgemeester Mak van Deurne zei bij de persconferentie dat er alleen maar slachtoffers zijn in deze zaak. Hij ging vanmorgen naar de wijk waar de overval werd gepleegd. De bewoners zijn geschokt.

De burgemeester vraagt de media terughoudend te zijn. Er is veel verdriet in Deurne, zegt hij.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com