Olympisch kampioen kan titel op halfpipe niet verdedigen

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Snowboarder Iouri Podladtchikov moet de Winterspelen in Pyeongchang aan zich voorbij laten gaan. De Zwitser, die vier jaar geleden in Sotsji olympisch goud won op de halfpipe, is nog niet hersteld van een zware val tijdens de X-Games.

Podladtchikov, die pas een paar maanden geleden na een zware knieblessure zijn rentree maakte, ging op 28 januari in Aspen onderuit. Hij liep hersenletsel en een gebroken neus op.

Op 31 januari werd hij ontslagen uit het ziekenhuis, waarna de snowboarder hoopte op tijd hersteld te zijn voor Pyeongchang. Uit een onderzoek op donderdag bleek echter dat meedoen aan de Spelen een te groot risico voor zijn gezondheid zou zijn.

“Mijn toestand is niet stabiel genoeg om op het niveau te kunnen snowboarden dat nodig is voor zo’n wedstrijd”, aldus Podladtchikov. De Zwitser was een concurrent voor Shaun White, die in Turijn in 2006 en in Vancouver in 2010 de olympische titel op de halfpipe pakte. Vier jaar geleden werd de Amerikaan vierde.

Al afgehaakt

Donderdag haakte snowboardster Katie Ormerod ook af. De Britse, die in actie zou komen op de onderdelen slopestyle en Big Air, heeft bij een val haar hiel gebroken.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com