Oekraïne wil troepen van Krim halen

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De regering van Oekraïne maakt plannen om zijn militairen en hun familie terug te trekken van de Krim. Kiev wil de VN vragen om van het schiereiland een gedemilitariseerde zone te maken. Oekraïense militairen op de Krim staan onder grote druk vanwege de aanwezige Russische troepen en milities.

NAVO-baas Rasmussen zei in New York dat de annexatie door Rusland van de Krim een ‘wake-upcall’ is voor het trans-Atlantisch bondgenootschap. “Dit is de grootste bedreiging voor de veiligheid en stabiliteit van Europa sinds het einde van de Koude Oorlog.”

Rasmussen zei dat Rusland met geweld nieuwe grenzen wil trekken, markten wil monopoliseren en volkeren aan zich wil onderwerpen. “Rusland heeft zijn geloofwaardigheid als internationale speler op het spel gezet.” Tegelijkertijd benadrukte hij dat geweld nu geen optie is: “We zien geweld als laatste redmiddel, niet als eerste.”

Commandant nog vast

Eerder vandaag namen Russische militairen het hoofdkwartier van de Oekraïense marine in Sebastopol in. Enkele tientallen Oekraïense militairen gingen zelf van de basis, gevolgd door hun commandant. Die werd aangehouden en wordt nog altijd vastgehouden. Kiev eist de vrijlating van de commandant.

Gisteren werd een Oekraïense basis in de hoofdstad Simferopol bestormd door Russen. Daarbij vielen twee doden, een Oekraïense militair en een Russisch militielid.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com