Oekraïne vreest Russische inval

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Oekraïense VN-ambassadeur Joeri Klimenko vreest een Russische invasie in het oosten en zuiden van de Oekraïne. Tegen andere diplomaten zei hij vandaag in Genève dat er aanwijzingen zijn dat de Russen zich voorbereiden op een militaire interventie.

Een Russische diplomaat verwierp de uitlatingen van Klimenko onmiddellijk. “Rusland zal Oost- en Zuid-Oekraïne nooit binnenvallen”, zei hij en verwees daarbij naar de toespraak van president Poetin in het Kremlin van dinsdag. Poetin zei toen dat Rusland geen verdere deling van Oekraïne nastreeft.

Inlijving onwettig

Klimenko beschreef de annexatie van de Krim door Rusland als een farce, onwettig en ongerechtvaardigd en riep Rusland op tot onderhandelingen. Zijn pleidooi kreeg steun van Amerikaanse, Europese en Australische diplomaten.

De Amerikaanse plaatsvervangend ambassadeur bij de VN zei dat Rusland erop uit is zijn grenzen uit te breiden. De inlijving van de Krim heeft volgens hem niets te maken met de bescherming van de rechten van de Russen op het schiereiland. Nieuwe provocaties van Rusland zullen het land alleen maar verder in een isolement brengen, zei de Amerikaan.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com