Obama ontmoet paus in Vaticaan

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

President Obama is in het Vaticaan voor een ontmoeting met paus Franciscus. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse president en de nieuwe leider van de katholieke kerk met elkaar praten. Obama noemde het een eer dat hij bij Franciscus op audiëntie mag komen.

Obama en Franciscus praten achter gesloten deuren met elkaar. Minister Kerry van Buitenlandse Zaken, die Obama in Rome en het Vaticaan begeleidt, wacht buiten.

Het is Obama’s tweede bezoek aan het Vaticaan. In 2009, toen hij net president was, ontmoette hij paus Benedictus XVI. Die trad een jaar geleden af omdat hij zich te zwak voelde voor het pausschap.

Colosseum

De audiëntie bij Franciscus duurt een klein uur. Later spreekt Obama nog met president Napolitano en de kersverse premier Renzi. Ook brengt hij een bezoek aan het Colosseum.

Het is de vierde en laatste dag van Obama’s reis door Europa. Maandag en dinsdag was hij in Nederland voor de nucleaire top en een bezoek aan het Rijksmuseum. Gisteren deed de president België aan; morgen reist hij door naar Saudi-Arabië.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com