NSS-top op punt van beginnen

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De meeste deelnemers van de NSS-top in Den Haag zijn gisteren al aangekomen in Nederland, maar het wachten is vanochtend op president Obama. Bij de nucleaire top zijn vandaag en morgen 53 staatshoofden en regeringsleiders aanwezig. Ze logeren in hotels in en rond Den Haag en Amsterdam, net als 5000 delegatieleden en 3000 journalisten uit de hele wereld.

Uit veiligheidsoverwegingen is niet bekendgemaakt hoe laat Obama aankomt.

De snelwegen tussen Schiphol en Den Haag werden gistermiddag al afgesloten voor de komst van de regeringsleiders. Vandaag gaan in de Randstad meer snelwegen helemaal of gedeeltelijk dicht.

Het gebied rond het World Forum in Den Haag, de locatie van de top, is ook hermetisch afgesloten, net als de hotels waar de regeringsleiders slapen.

Staatsbezoek

President Xi van China combineerde zijn deelname aan de top met een staatsbezoek. Xi heeft gesproken met premier Rutte en geluncht met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Met de Chinese president kwam ook een handelsdelegatie mee en dat heeft Nederlandse bedrijven veel opgeleverd. De Chinezen hebben hier veertien contracten getekend met een waarde van zo’n twee miljard euro. Onder de Nederlandse bedrijven die een handtekening hebben gezet, zijn de KLM en ING.

Obama en Merkel

President Obama gaat na aankomst eerst naar het Rijksmuseum in Amsterdam, waar nu al strenge veiligheidsmaatregelen genomen zijn.

Bondskanselier Merkel komt aan het begin van de middag naar Nederland, vlak voordat de nucleaire top om 14.00 uur begint.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com