Nog 90 vermisten na modderstroom

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Er worden nog negentig mensen vermist na de aardverschuiving van zaterdag in de Amerikaanse staat Washington. Van 35 mensen is niet zeker of ze wel of niet in het getroffen gebied waren. Eerder stond het aantal vermisten op 176.

Het dodental is inmiddels opgelopen tot 24. In totaal zijn 16 lichamen geborgen. Van de overige 8 is bekend waar ze liggen, maar reddingswerkers zijn er nog niet in geslaagd de lichamen uit de modder te halen.

De gouverneur van Washington denkt dat het dodental nog gaat oplopen. “Ik denk dat er geen andere conclusie mogelijk is”, zei hij tegen CNN.

Bemoeilijkt

De autoriteiten houden er rekening mee dat sommige slachtoffers nooit zullen worden geborgen. Het rampgebied is ruim 2,5 vierkante kilometer groot en ligt vol objecten die gevaar opleveren voor bergers, zoals gasflessen, septictanks, resten van meegesleurde huizen en verwrongen voertuigen.

Het reddingswerk wordt bovendien bemoeilijkt door de natte modder. De 200 mensen die zoeken moeten rekening houden drijfzand en kunnen geen groot materieel inzetten.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com