NL’se zorgen Turks Twitterverbod

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Nederlandse regering is bezorgd over het Twitterverbod in Turkije. Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zei in de Tweede Kamer dat de Turkse regering het verbod zou moeten heroverwegen “in het belang van de vrijheid van meningsuiting en een sterke, robuuste rechtsstaat.”

Volgens Ploumen past een verbod niet bij een land dat kandidaat is om lid te worden van de Europese Unie. Ze zei dat sociale media niet meer weg te denken zijn uit welke democratie dan ook.

Privacy

In Turkije werd vorige week Twitter geblokkeerd na klachten van gebruikers over schending van de privacy. Turkije had Twitter gevraagd om bepaalde tweets te verwijderen, maar dat weigerde het bedrijf.

De meeste Turkse gebruikers krijgen nu een melding te zien waarin wordt verwezen naar de rechterlijke uitspraak. De autoriteiten zeggen dat Twitter is geblokkeerd om een karaktermoord op premier Erdogan en zijn partij te voorkomen. Op Twitter circuleren audiofragmenten die Erdogan in verband brengen met corruptie.

Twitter heeft naar schatting tien miljoen gebruikers in Turkije.

Kritiek

De beslissing kwam Turkije op kritiek uit binnen- en buitenland te staan. De Turkse president Abdullah Gül schreef dat hij de blokkade onacceptabel vindt. Dit weekend maakten de Turkse autoriteiten bekend in gesprek te zijn met Twitter om de dienst weer in de lucht te krijgen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com