Nieuwe Marswagen gepresenteerd

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

In Engeland is een prototype van het nieuwe Marswagentje gepresenteerd waarmee de Europese ruimtevaartorganisatie ESA naar de rode planeet wil. Het apparaat werd getoond in een nieuwe, enorme zandbak, waar de Marsmissie gesimuleerd kan worden.

Het wagentje, bijgenaamd Bryan, krijgt een boor die tot 2 meter diep in de Marsbodem kan boren. Wetenschappers hopen op die diepte onbedorven sporen van leven te vinden.

Bryan is uitgerust met een laboratorium waarin de monsters geanalyseerd kunnen worden. Hij kan ongeveer 70 meter per dag afleggen.

Zandbak

De nieuwe testruimte van Bryan is een zandbak van 30 bij 13 meter groot met 330 ton zand. De bouwers hebben er alles aangedaan om Mars zo realistisch mogelijk na te bootsen, met rotsen, de juiste kleur zand en zelfs dezelfde lichtsterkte als op Mars.

De zandbak wordt niet alleen gebruikt om Bryan te testen. Als Bryan is geland, kan de locatie worden gebruikt voor simulaties om problemen op te lossen.

Ambitieus

Europa heeft een ambitieus Marsprogramma opgezet, met in 2016 de lancering van een satelliet en een testlanding. De Marswagen wordt gebouwd vanaf 2015; drie jaar daarna staat de lancering gepland. Na 2020 hoopt Europa zelfs monsters van de Marsbodem terug te kunnen sturen naar aarde.

Een eerdere Europese Marsmissie liep uit op een mislukking. Op Eerste Kerstdag 2003 ging de Marslander Beagle 2 verloren bij de landing. Wel draait nog altijd een satelliet rond de planeet.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com