Nieuw proces Egypte zonder vonnis

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Op de tweede dag van het massaproces in Egypte tegen leden van de Moslimbroederschap zijn geen vonnissen geveld. De rechter komt met zijn uitspraak tegen de 683 verdachten op de volgende zitting, eind april.

Gisteren veroordeelde dezelfde rechtbank in Minya, ten zuiden van de hoofdstad Caïro, 528 verdachten tot de doodstraf. Ze stonden terecht wegens moord op een politieman en poging tot moord.

Uit protest tegen die uitspraak van de rechtbank boycotte de verdediging deze tweede procesdag, waarop iets meer dan zestig verdachten aanwezig waren. De rechter liet de zitting niettemin doorgaan en deelde na vijf uur mee dat hij op 28 april vonnis zal vellen.

Leiders Moslimbroederschap

In Minya staan ook de geestelijk leider van de Moslimbroederschap, Mohammed Badie, en voorzitter Saad al-Katani van de politieke tak van de Moslimbroeders, de Partij voor Vrijheid en Rechtvaardigheid terecht. Ze worden onder meer beschuldigd van betrokkenheid bij een aanval op een politiebureau terecht.

Na de omverwerping van het regime-Morsi in de vorige zomer zijn 16.000 leden van de Moslimbroederschap gearresteerd. Zij vielen in augustus politiebureaus aan nadat de oproerpolitie twee protestkampen van de Moslimbroeders had bestormd, waarbij 600 doden vielen.

“Doodvonnis rechtspraak”

Internationaal was er gisteren verontwaardiging over de doodstraf die op één dag over ruim 500 mensen werd uitgesproken. Dat doodvonnis moet bekrachtigd worden door de hoogste geestelijke in Egypte, wat niet waarschijnlijk is.

Amnesty International noemde de uitspraak van gisteren een doodvonnis voor de geloofwaardigheid van de rechtspraak in Egypte.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com