“Niet-ingeënte kinderen weigeren”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Kinderopvangorganisaties moeten bewust niet-ingeënte kinderen kunnen weigeren. Daarvoor pleit oudervereniging Boink na een baby die mazelen kreeg in Den Haag, meldt de Volkskrant.

De baby van 8 maanden was nog niet ingeënt, dat gebeurt pas bij 14 maanden. Het jongetje werd ziek nadat hij in contact was geweest met een kind dat door zijn ouders bewust niet was gevaccineerd. Het kind zat op de buitenschoolse opvang die aan de crèche in is verbonden. De baby belandde doodziek in het ziekenhuis.

Algemene voorwaarden

Naar aanleiding van het incident zegt belangenvereniging Boink dat crèches moeten kunnen weigeren om kinderen op te vangen die bewust niet worden ingeënt. De Brancheorganisaties Kinderopvang zegt in de krant dat dit wettelijk niet mogelijk is.

Boink spreekt dat tegen. Volgens de oudervereniging staat in de algemene voorwaarden dat crèches kinderen mogen weigeren die een gevaar vormen voor anderen. Het is volgens de organisatie de moeite waard om te onderzoeken of mazelen daar ook onder valt.

Uitbraak

Boink wijst erop dat kinderen aan de mazelen kunnen overlijden en zegt de indruk te hebben dat steeds meer ouders hun kinderen niet laten vaccineren. “Als iemand het recht heeft om zijn kind niet in te enten, heb ik als ouder ook het recht mijn baby niet aan dat risico bloot te stellen”, zegt een woordvoerder van Boink in de Volkskrant.

In Den Haag is een uitbraak van de mazelen: 13 kinderen onder wie enkele baby’s jonger dan 14 maanden en twee volwassenen zijn ziek. In 2008 was er in de stad ook al een uitbraak van mazelen in de antroposofische gemeenschap.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com