NH, Flevoland achter Wilders

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De PVV-fractie in Noord-Holland en vijf van de zes PVV-Statenleden in Flevoland blijven behouden voor de partij. Afgelopen avond schaarden zij zich na beraad achter partijleider Wilders.

De drie fractieleden in Noord-Holland verklaren dat ze zich niet herkennen in het beeld van racisme en discriminatie dat door “de tegenstanders van de PVV, diverse politici en sommige media” wordt geschetst. Eerder had Statenlid Van Hooff zich nog van Wilders’ Marokkanenuitspraak gedistantieerd.

Ook in Flevoland blijft de schade voor Wilders beperkt. Vijf van de zes Statenleden blijven daar aan voor de partij, berichten lokale media. Het was al bekend dat Statenlid Joram van Klaveren, die ook Kamerlid is, uit de partij stapt. Hij stelt zijn zetel in Flevoland ter beschikking aan de PVV. In de Kamer gaat hij verder als eenmansfractie.

“Eendrachtig”

Maandagavond werd bekend dat de PVV-raadsfractie in Almere samen doorgaat. Acht van de negen raadsleden hadden eerder afstand genomen van Wilders’ uitlatingen op de avond van de verkiezingen.

De Tweede Kamerfractie van de PVV kwam gisteren voor het eerst weer bijeen na het uitbreken van de crisis. Na het vertrek van de Kamerleden Van Vliet en Van Klaveren uit de partij gaat de fractie “eendrachtig” verder, verklaarde Wilders na afloop. Met fractielid Helder heeft hij nog wel apart een gesprek; zij was niet bij de fractievergadering.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com