Neuslanding voor Fokker in Brazilië

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Een Braziliaanse Fokker 100 heeft op de luchthaven van Brasilia een noodlanding gemaakt. Het landingsgestel aan de voorkant klapte niet uit. De piloot slaagde er in om het toestel met alleen de achterwielen veilig aan de grond te krijgen.

Het toestel van de Braziliaanse maatschappij Avianca was bezig met een binnenlandse vlucht, van Petrolina in het noordoosten naar de hoofdstad Brasilia. Bij het naderen van de bestemming merkte de piloot dat de neuswielen door een hydraulisch probleem niet waren uitgeklapt. Hij brak de landingsprocedure af en vloog enkele rondjes boven de stad om brandstof te lozen.

Ongedeerd

De autoriteiten sloten de luchthaven voor het overige vliegverkeer en dirigeerden brandweerwagens en ambulances naar de landingsbaan. De piloot landde op de achterwielen waarna het toestel met de neus de baan raakte en al glijdend langzaam tot stilstand kwam.

Aan boord waren 44 passagiers en vijf bemanningsleden, die allemaal ongedeerd bleven. Het toestel bleef op het oog tamelijk ongeschonden.

De Fokker 100 is een toestel van Nederlandse makelij. Er werden er van 1986 tot de ondergang van de vliegtuigbouwer in 1996 283 van gebouwd. Met ongeveer 100 zitplaatsen zijn ze bedoeld voor korte vluchten. Vooral budget carriers hebben ze nog.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com