Nederlandse boot zorgt voor spektakel in Volvo Ocean Race

Nederlandse boot zorgt voor spektakel in Volvo Ocean Race
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Team Brunel heeft zichzelf vannacht met een fabuleuze inhaalslag nadrukkelijk in staat gesteld om de Volvo Ocean Race te winnen. De Nederlandse boot klom in de tiende en voorlaatste etappe van de zesde naar de tweede plaats en is kansrijk om vanavond als eerste aan te komen in finishplaats Gotenburg.

Bouwe Bekking en zijn bemanning hebben alleen Mapfre nog voor zich, maar zitten de concurrent in het laatste rechte stuk naar Zweden op de hielen. De spannende ontknoping is live te volgen via een online tracker.

Ook spanning in klassement

In het algemeen klassement gaat Dongfeng aan de leiding, op de voet gevolgd door Mapfre en Brunel. Dongfeng ligt nu echter vijfde in de etappe. Bekking ging de Chinese boot in het holst van de nacht bij de kop van Schotland voorbij.

Als Brunel er vandaag in slaagt Mapfre voorbij te gaan en de etappe te winnen en de rest van het veld blijf onveranderd (met Dongfeng dus op de vijfde plaats), dan komt de Nederlandse boot samen met Mapfre aan kop van het algemeen klassement. Dat is het grote doel.

Bekking: “We gaan goed, we blijven pushen. Het gaat in deze etappe niet om de winst, iemand anders mag winnen, wij moeten de rode boten van Mapfre en Dongfeng voorbij. We willen en moeten ze verslaan om onze hoop op een overall overwinning levend te houden.”

Mocht Brunel de Volvo Ocean Race winnen, dan gaat dat ten koste van ander Nederlands succes. Bij Dongfeng hoopt Carolijn Brouwer samen met twee teamgenotes de eerste vrouwelijke winnaar van de zeilwedstrijd rond de wereld te worden.

Ontknoping in Den Haag

Op 21 juni gaat de laatste etappe van start. Die finisht in Den Haag en belooft ongekend spannend te worden gezien de minimale verschillen in het algemeen klassement.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com