Nederland kiest gemeenteraden

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Om 07.30 uur gaan in het hele land de stembureaus open. In 380 van de 403 gemeenten kan worden gestemd voor de gemeenteraad. In gemeenten waar vandaag niet kan worden gestemd, zijn al eerder verkiezingen gehouden of zijn die vanwege een fusie later. De opkomst is vandaag waarschijnlijk lager dan ooit.

In sommige plaatsen gingen de stembureaus vannacht al open. In Tilburg bijvoorbeeld werd een mobiel stembureau in het uitgaansgebied gezet. Zo kon uitgaanspubliek al zijn stem uitbrengen. In Haarlemmermeer kon al worden gestemd in een popzaal en in het centrum van Den Haag ging vannacht ook al een stembureau open.

Prognose

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 ging 54 procent van de kiesgerechtigden naar de stembus. Nu wordt een opkomstpercentage van 43 verwacht, blijkt uit een onderzoek van Ipsos in opdracht van de NOS. Dat is een historisch dieptepunt. Veel mensen zeggen dat ze niet gaan stemmen uit desinteresse. Onvrede met de politiek speelt veel minder een rol.

De stembureaus gaan om 21.00 uur dicht. Rond die tijd komt Ipsos met een prognose van de verkiezingsuitslag. Er wordt een verwachting geschetst van het totaal aantal raadszetels per partij.

De NOS zendt vanavond op radio en tv een speciaal verkiezingsprogramma uit.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com