Nageeye wordt zevende, Japanner Kawauchi wint in ijskoud Boston

Nageeye wordt zevende, Japanner Kawauchi wint in ijskoud Boston
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Abdi Nageeye is onder erbarmelijke weersomstandigheden zevende geworden bij de 122ste marathon van Boston. Bij temperaturen net boven het vriespunt, slagregens en harde wind liep de atleet 2.23.16.

De houder van het Nederlands record had gemikt op een positie bij de eerste vijf. Nageeye dacht dat het slechte weer mogelijk in zijn voordeel was. “Kenianen en Ethiopiërs houden niet van regen en kou”, zei hij voorafgaand aan de wedstrijd.

De zege ging dan ook, toevallig of niet, naar een Japanner. Yuki Kawauchi won de uitputtingsslag in 2.15.53. Wereldkampioen Geoffrey Kirui leek aanvankelijk zijn titel te gaan prolongeren. De Keniaan werd echter bevangen door de kou en zag Kawauchi in de slotfase passeren.

Linden sterkste bij vrouwen

Bij de dames overschatte Mamitu Daska haar krachten. De Ethiopische probeerde het solo halverwege de race, maar stortte tien kilometer verderop in. De Amerikaanse Desiree Linden nam vervolgens de leiding over en soleerde in 2.39.56 naar de zege. Het was de eerste Amerikaanse overwinning bij de vrouwen sinds 1985.

Iets meer dan vijf jaar geleden, op 15 april 2013, werd de marathon van Boston ontsierd door een aanslag. Bij de finish werden twee bommen tot ontploffing gebracht. Drie mensen kwamen om het leven, 260 mensen raakten gewond.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com