Nadal verliest eerste duel ATP Finals en meldt zich af

Nadal verliest eerste duel ATP Finals en meldt zich af
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

David Goffin heeft bij de ATP Finals in Londen verrassend van Rafael Nadal gewonnen. De Belg versloeg de Spanjaard, verliezend finalist in 2010 en 2013, in groep Sampras met 7-6 (5), 6-7 (4), 6-4.

Nadal meldde zich na de nederlaag met knieproblemen af voor de rest van het evenement. In dezelfde groep begon de Bulgaar Grigor Dimitrov met een zege op de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-3, 5-7 en 7-5.

Goffin begon maandagavond ijzersterk, brak Nadal al snel en kwam mede dankzij drie aces op rij op 3-1. Hoewel Goffin ook daarna de rally’s domineerde, kwam Nadal twee keer terug van een break achterstand; bij 5-6 na twee dubbele fouten van de als zevende geplaatste Belg.

Ook daarna bleef Nadal, als eerste geplaatst, Goffin bestoken met zware topspinballen. Goffin kwam een break voor, maar de Spanjaard werkte knap een matchpoint weg bij 5-4 en nog eens drie bij 6-5 om vervolgens ook nog de tiebreak te winnen.

Goffin bleek allerminst aangeslagen, bleek duidelijk de fitste van de twee en stond in een mum van tijd op 4-1, waarbij hij ook nog een gamepoint miste voor 5-1. En weer gaf Nadal zich niet zomaar gewonnen. Louter op vechtlust kwam hij terug tot 5-4, maar Goffin bleef kalm en op zijn vijfde matchpoint was het wel raak.

Van begin tot eind spannend

Het duel van Thiem met Dimitrov, beiden gezegend met een prachtige enkelhandige backhand, was van het begin tot het einde spannend. Thiem serveerde in de eerste set nog matig, maar zijn servicedruk nam toe in de tweede set. Die won hij vooral door de returns sneller te nemen. Bij beiden nam de nervositeit allengs toe.

Bij Dimitrov gingen de knieën knikken toen hij bij 5-4 voor de wedstrijd serveerde. Door een foute call kwam hij niet op 40-15, maar werd het 30-30. Hij verloor de game en daarmee zijn break voorsprong. Prompt leverde Thiem daarna ook zijn opslag in na twee dubbele fouten op rij. Bibberend van de spanning sloeg Dimitrov vervolgens toe op zijn derde matchpoint.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com