Nadal trots op zestiende grandslamtitel in ‘zo’n bijzonder tijdperk’

Nadal trots op zestiende grandslamtitel in ‘zo’n bijzonder tijdperk’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Door zijn grandslamzege in New York staat de teller van Rafael Nadal inmiddels op zestien. Alleen Roger Federer moet hij nog voor zich dulden: hij was negentien keer de beste op een grandslamtoernooi. De Zwitser is echter vijf jaar ouder, dus er liggen kansen voor de Spanjaard om het record te verbreken.

“Onze rivaliteit is belangrijk geweest voor onze sport, vind ik”, zei Nadal na zijn zege op Kevin Anderson in de finale. “We hebben veel mensen bereikt. Door onze verschillende speelstijlen, verschillende karakters en omdat we vaak om de grootste prijzen streden.”

Nadal nog altijd vol passie

Vorig jaar kampten Nadal en Federer met blessures en moesten ze afhaken bij de absolute top. Dit jaar verdeelden de routiniers (Nadal is 31 en Federer 36) alle vier de grandslamtitels onder elkaar. De Spanjaard won naast de US Open ook Roland Garros en Federer Wimbledon en de Australian Open.

“Het was negen maanden geleden niet voor te stellen dat we allebei nu twee grandslamtitels rijker zouden zijn”, aldus Nadal. “Iedere ochtend word ik wakker met de passie om mezelf te verbeteren en de baan op te gaan. Dat is waarschijnlijk waarom ik het nog zo goed kan doen.”

Federer is natuurlijk niet Nadals enige rivaal. “Ik voel me gezegend dat ik onderdeel uitmaak van die rivaliteit, maar het is ook zo dat ik nóg vaker tegen Novak Djokovic heb gespeeld in belangrijke wedstrijden.”

Sinds 2005 hebben Nadal, Federer en Djokovic 43 van de 52 grandslamtoernooien gewonnen. “Ik prijs me gelukkig dat ik in een tijdperk mag spelen waarin drie spelers negentien, zestien en twaalf grandslamtitels pakken. Dat is best veel, toch?”

Deel van de geschiedenis

“Met z’n drieën zijn wij een aanzienlijk deel van de geschiedenis van onze sport”, ging de Spanjaard verder. “Het was voor iedereen extra moeilijk om in ons tijdperk titels te pakken. Dat is ergens jammer, maar ik geniet er ook van.”

Nadal staat in onderlinge ontmoetingen 23-14 voor tegen Federer en 24-26 achter tegen Djokovic. “Ik denk dat niemand zo vaak tegen elkaar hebben gespeeld als Roger, Novak en ik, omdat we al zo lang om de prijzen spelen bij de grote evenementen.”

“We hebben meer gewonnen dan we ooit durfden te dromen”, sloot Nadal af. “We voelen ons gezegend met de dingen die ons zijn overkomen.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com