Nadal probleemloos en Tsonga met moeite verder in Melbourne

Nadal probleemloos en Tsonga met moeite verder in Melbourne
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Rafael Nadal heeft zonder setverlies de derde ronde van de Australian Open bereikt. De kampioen van 2009 was Leonardo Mayer met 6-3, 6-4, 7-6 (4) de baas.

De Spanjaard stond voor de vijfde keer tegenover de Argentijn en won ook deze confrontatie. Vorig jaar moest hij in de derde ronde van de US Open wel voor het eerst een set afstaan aan Mayer.

Nadal had in de eerste twee sets genoeg aan een vroege break voor de setwinst. In de derde set leek hij op 4-4 na een 40-0 achterstand de beslissende break te hebben geplaatst, maar Mayer knokte zich weer langszij. In de tiebreak kwam de Argentijn nog terug van 2-5 tot 4-5, maar verder liet Nadal het niet komen.

Tsonga langs taaie Canadees

Jo-Wilfried Tsonga wist met pijn en moeite de deur naar de ronde te openen. De Fransman versloeg Denis Shapovalov: 3-6, 6-3, 1-6, 7-6 (4), 7-5.

De pas 18-jarige Canadees en de veertien jaar oudere Tsonga, in 2008 finalist in Melbourne, maakten er een heerlijk duel van. Shapovalov sloeg soms forehands van ruim 150 kilometer per uur, terwijl ook Tsonga erop los timmerde (60 om 50 winners).

Shapovalov kwam in het vijfde bedrijf met 5-2 voor, maar begon te twijfelen en Tsonga rook bloed. De als vijftiende geplaatste Fransman brak de Canadees op 5-3 en trok vervolgens met onder meer twee lovegames de 3 uur en 37 minuten durende wedstrijd naar zich toe.

In de volgende ronde moet Tsonga tegen de winnaar van het duel tussen Nick Kyrgios uit Australië en de Serviër Viktor Troicki.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com