Mourinho wil positief noch negatief over Ajax spreken

Mourinho wil positief noch negatief over Ajax spreken
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

José Mourinho weigert met het oog op de Europa League-finale tegen Ajax het achterste van zijn tong te laten zien. “Als ik positief over hen spreek, dan motiveer ik ze. Als ik negatief over hen spreek, dan motiveer ik ze ook”, zei de trainer van Manchester United.

Mourinho stond vrijdag de internationale pers te woord in aanloop naar de finale. Hoewel hij zich veelal op de vlakte hield, klonk soms toch de bewondering voor Ajax door in zijn stem. “De scouting van Ajax zal goed zijn, net als hun manier van opleiden”, liet hij zich ontvallen.

Toch ging het in Manchester niet alleen over Ajax, want de ‘Red Devils’ spelen zondag nog de laatste competitiewedstrijd tegen Crystal Palace. Mourinho liet weten voor dat duel een alternatief elftal te zullen formeren. Het merendeel van zijn spelers krijgt dit weekeinde rust van de Portugese trainer, zodat Manchester United woensdag fris, fit en op volle oorlogssterkte Ajax tegemoet kan treden.

Rust voor Rooney, Pogba zoekt ritme

Aanvoerder Wayne Rooney is een van de spelers die tegen Crystal Palace aan de kant zal blijven, maar in de Europa League-finale zeker van de partij zal zijn. Mourinho zet achter de fitheid van Marouane Fellaini nog een vraagteken voor de finale. De Belgische middenvelder werd afgelopen woensdag in het duel met Southampton (0-0) gewisseld vanwege een spierblessure.

Paul Pogba komt dit weekeinde wél in actie. De Franse middenvelder miste door het recente overlijden van zijn vader twee wedstrijden van United. “Hij leert om te gaan met het idee dat zijn vader is overleden, maar het is een sterke jongen. Hij weet dat hij speelminuten nodig heeft, dus hij speelt tegen Palace”, zei Mourinho.

Ibrahimovic mee naar Stockholm

Zlatan Ibrahimovic zal door blessureleed zowel zaterdag als woensdag niet kunnen spelen, maar toch heeft Mourinho zijn Zweedse sterspeler gevraagd mee te reizen naar Stockholm. “Iedereen gaat mee, al komt een aantal op krukken”, sprak de trainer, daarmee ook doelend op de geblesseerden Ashley Young en Luke Shaw.

En aan het eind van de persconferentie deelde Mourinho, zoals bijna te doen gebruikelijk, toch nog weer een sneer uit. Zo liet hij blijken dat de opzet van de Europa League, waarin ook teams actief waren die de de poulefase van de Champions League niet wisten te overleven, bij hem op weinig sympathie kan rekenen. “Teams horen niet in hetzelfde seizoen in twee verschillende Europese competities te spelen. Wij zijn er sinds de start van het seizoen bij.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com