Motorclub Bandidos naar Nederland

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De beruchte motorclub Bandidos zet voet op Nederlandse bodem. De motorclub, die internationaal de grote rivaal van de Hell’s Angels is, begint een afdeling in Sittard.

Vermoedelijk wordt het chapter gevormd door voormalige leden van de Limburgse afdeling Southside van motorclub No Surrender.

Scandinavië

Op de website van motorclub Bandidos staat dat er een afdeling wordt opgericht in Sittard. En daarmee lijkt de door politie en justitie gevreesde komst van de club naar Nederland toch een feit.

In landen waar zowel Hell’s Angels als Bandidos actief zijn, komt het regelmatig tot gewelddadigheden. Begin jaren 90 woedde in Scandinavië een oorlog tussen de twee motorclubs.

Gehandicapt kind

Zondagochtend verschenen drie leden op motoren bij een locatie waar de politie onderzoek deed naar een schietpartij. Een woning in Nieuwstadt was de nacht ervoor beschoten. Niemand raakte gewond.

Ongeveer tien Southside-leden werden onlangs uit No Surrender gezet. Volgens No Surrender-president Klaas Otto gebeurde dat omdat de afdeling een gehandicapt kind geld afhandig had gemaakt.

De leden zijn in zogenoemde good standing uit de club gezet. “Dat betekent dat we verder geen ruzie met ze hebben, maar wel dat ze op zoek moesten naar een nieuwe club”, zegt Otto. Volgens hem waren de voormalige Southsiders sindsdien in gesprek met de Bandidos.

Strafrechtelijke onderzoeken

Drie jaar geleden ontstonden grote spanningen tussen Nederlandse motorclubs na geruchten dat de Bandidos zich in Nederland wilden gaan vestigen.

De van oorsprong Molukse motorclub Satudarah zou daarbij de helpende hand toesteken. Politie en justitie intensiveerden de aanpak van zogenoemde 1-procent-motorclubs als de Hell’s Angels en Satudarah om een bendeoorlog te voorkomen.

Inmiddels lopen er tientallen strafrechtelijke onderzoeken tegen leden van de clubs en zijn er ook al veroordelingen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com