Moordverdachte Wiels in Nederland

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Door correspondent Dick Drayer

De verdachte van de moord op politicus Helmin Wiels, op Curaçao, Elvis K. is gistermiddag naar Nederland overgebracht. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Willemstad.

K., ook wel bekend als ‘Monster’, wordt door het OM gezien als degene die de populaire politicus op 5 mei vorig jaar neerschoot op het strand bij Willemstad.

Veiligheid

Reden voor de overplaatsing van K. is zijn eigen veiligheid. Tot nu beriep hij zich op zijn zwijgrecht, maar een aantal dagen geleden heeft hij een verklaring afgelegd.

Er zijn volgens het Openbaar Ministerie geen signalen dat zijn veiligheid in het geding is, maar gezien de dood van een andere verdachte vorig jaar neemt het OM geen risico.

Naast K. zitten nog drie verdachten vast op Curaçao. Of zij ook gevaar lopen, wil het OM niet zeggen. Zij worden geregeld verplaatst naar een andere verblijfplaats.

Opdrachtgever

De Curaçaose minister van Justitie meldde donderdag dat Justitie weet wie de opdrachtgever is van de moord, maar dat het bewijs nog niet rond is. Of er een verband is tussen deze uitspraak en de overplaatsing van K. wil het OM niet zeggen.

K. zal tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak op Curaçao wel gewoon aanwezig zijn. Die is op 21, 22 en 23 mei.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com