Mollema kampt met stijve rug: ‘Staan op de pedalen is pijnlijk’

Mollema kampt met stijve rug: ‘Staan op de pedalen is pijnlijk’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Bauke Mollema had zich de eerste rustdag in de Tour anders voorgesteld. Door een valpartij in de kasseienetappe van zondag heeft de kopman van Trek “niet echt geweldig geslapen”.

Maandagochtend werd Mollema wakker met een stijve rug. “Ik ben al behandeld door de osteopaat, dat was ook wel echt nodig. Ik heb me weleens beter gevoeld”, zegt de best geklasseerde Nederlander van het algemeen klassement, de Groninger staat op plaats veertien, daags voor de eerste Alpenrit.

“Ik denk niet dat het morgen weg is. Er zit een flinke bloeduitstorting, dat gaat wel een paar dagen duren.”

Mollema heeft wel de finale van de etappe van dinsdag verkend, hij reed de laatste vijftig kilometer waarin twee bergen van de eerste categorie worden beklommen.

“Ik heb twee uurtjes gefietst en dat ging prima. Maar aanzetten en staan op de pedalen was een beetje pijnlijk. Maar we gaan zien hoe het gaat.”

Mollema moest in de etappe naar Roubaix tot twee keer toe van fiets wisselen, maar vocht zich ondanks de malheur terug in de favorietengroep. Hij kwam tussen Steven Kruijswijk en Chris Froome over de streep.

“Tijdens de etappe ging het nog wel door de adrenaline, maar direct na de finish voelde het stijf. We hebben het de hele avond gekoeld met ijs, maat het is nog steeds bont en blauw.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com