Middag: we kunnen op het WK hoge ogen gooien

Middag: we kunnen op het WK hoge ogen gooien
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Tessel Middag maakt na lange afwezigheid haar rentree in de selectie van de Oranjevrouwen en heeft haar vizier gericht op het WK van volgend jaar in Frankrijk.

Dat bondscoach Sarina Wiegman haar bij de groep haalde voor de kwalificatieduels met Noord-Ierland (8 juni) en Slowakije (12 juni) was niet zo vanzelfsprekend.

Middag kampte immers een jaar met een kruisbandblessure en miste daardoor onder meer het succesvol verlopen EK in eigen land. “Er zijn toen zeker tranen gevloeid. Dat is het harde van topsport, je hebt geen zekerheid. Er kan elk moment iets gebeuren.”

Die periode ligt inmiddels achter haar en de fitte Middag heeft een nieuw doel: het WK spelen.

De middenvelder beseft dat de status van Europees kampioen Nederland is toegenomen en loopt bij plaatsing niet weg voor een favorietenstatus.

“Ik denk dat we zeker één van de WK-kanshebbers zijn. Als ik om mij heen kijk, dan gaan er meer meiden een transfer maken. De toekomst ziet er rooskleurig uit. We kunnen op het WK hoge ogen gooien.”

Middag zelf gaat na twee jaar bij Manchester City eveneens een nieuw avontuur tegemoet. “Ik heb al een voorcontract getekend, maar kan de naam van de club nog niet melden.”

Een terugkeer naar Nederland zit er vooralsnog niet in. “Het niveau in het buitenland ligt hoger. Ik ben daar nog niet uitgeleerd.”

Wiegman werkte in het verleden samen met Middag bij ADO Den Haag en het nationale team. De bondscoach weet hoe hard de klap van het missen van het EK bij de Amsterdamse aankwam.

“Ook zij hoopte haar droom waar te maken. Dat is niet gelukt en dat heeft haar veel pijn gedaan uiteraard. Maar ik weet ook hoe hard ze ervoor heeft gewerkt om terug te komen. Dat vind ik hartstikke mooi en dat maakt mij gelukkig.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com